Skärgårdsbåt och cykel Hasslö Karlskrona via Trömtesunda och Grönadal

Spårlogg mellan Hasslö till Karlskrona via Trömtesunda och Grönadal

Utflykten startar med att vi tar skärgårdsbåten från fisktorget i Karlskrona till Garpahamnen på Hasslö. Eftersom båten tar ett begränsat antal cyklar och det kan bli lite trångt på eftermiddagen, är det en god ide att ta båten ut på morgonen för att cykla tillbaka på eftermiddagen. Hasslöbron går via Västra Hästholmen, där ett av Karlskronas större fort är beläget. Fortet är avstängt för allmänheten.
Vägen över Almö förbi Karlskrona golfbana är en tämligen händelselös transportsträcka. Vid folkparken Gnistan svänger vi höger mot Tromtesunda. Färden fortsätter via Färmanstorp. När vi kommer till asfaltsvägen mellan Skillinge och Grönadal svänger vi höger. Efter Grönadal svänger vi vänster in på Parkvägen, så vi passerar folkets park i Nättraby.
Genom Nättraby kan det bli lite trassligt innan vi kommer till cykelbanan som går söder om järnvägen. Vi fortsätter på Mjöviksvägen, så vi kommer över på östra sidan om Nättrabyån. Vi svänger vänster på Gamla Dalbyvägen. Vi trasslar oss fram på Uvvägen och Kråkvägen, så vi kommer till cykelbanan som går över fälten vid Stora Vörta.
Vi fortsätter på cykelbanan som löper längs järnvägen och följer skyltningen mot Karlskrona. När vi kommer till Skönstaviks camping korsar vi den för att komma till badplatsen. På klipporna vid badplatsen kan det vara trevligt med kafferast. Sträckan vi cyklar är cirka 25 kilometer.
Om du inte vill cykla så långt, så går det bra att ta båten till Gåraviken på Aspö efter en rundtur på Hasslö. I så fall korsar du Aspö på cykel och tar vägfärjan från Aspö mad tillbaka till centrala Karlskrona.
Klicka på småbilderna för mer information.

övriga utflykter:

Under Saltöbron
I närheten av Hasslö kyrka
Bollöarna
Garpahamnen Hasslö
Hallarna Hasslö
Coldinukors vid Skönstaviks camping
Under Saltöbron

Vi passerar under Saltöbron, som är en av de tidiga betongbroarna.

Tillbaka

I närheten av Hasslö kyrka

Vi närmar oss Hasslö. I närheten av kyrkan på nordöstra delen av Hasslö finns en stor del av öns villabebyggelse.

Tillbaka

Centrala Karlskrona på Trossö ur ett lite annorlunda perspektiv väster om Bollöarna.

Tillbaka

Garpahamnen

Garpahamnen på Hasslö.

Tillbaka

Hallarna Hasslö

På Hallarna på Hasslö hittade vi en bra plats för kafferasten.

Tillbaka

Coldinukors vid Skönstaviks camping

Coldinukors i stugområdet på Skönstaviks camping.

Tillbaka

Skicka meddelande till BoKrister
Senast ändrad: 2017-06-09.