Man slipper oset när sillen steks på altanen, och så är det roligare i värmen...
Den gamla Primusen kommer väl till pass.
Jag har slutat fnysa åt klotgrillar. Så har troligen åxå Stephan Webers grannar gjort. Jag läste någonstans att de var mäkta roade av hans experiment i trädgården i sin strävan att få till en grill där det droppande fettet från köttet inte fattade eld.
Jag har aldrig lyckats grilla en hel kyckling på någon annan utegrill, utan att få den bränd på ytan eller vådligt ofärdig mot benet. Lägg en folieask mitt under kycklingen i Webern och låt glöden ligga vid sidan av, så blir det en indirekt jämn grillning
Om man inte orkar pumpa igång primusen, kan man steka sillen på en gammal stekpanna i Webern, och slipper sill- oset i huset.
Det går bra att varmröka fisk i Webern. Lägg en bit björkved som har legat i blöt ett dygn direkt på glöden. Lägg fisken på vedräbiten. På med locket och låt övre och undre spjället vara öppet. Vänd fisken försiktigt med en stekspade efter cirka en kvart.
Mer experimentell matlagning. Grillpizza är en hit när det är fint väder