Ibland händer det att vänner frågar efter receptet på sådant vi serverar. På denna sida har jag slängt upp dem.
Intentionen är att omarbeta sidorna med en snyggare layout med bilder. Tidigare har jag provat mej fram till ett enkelt sätt att snabbt lägga upp recepten, därav flera fula varianter.
Jag tar gärna emot synpunkter på recepten via kontaktformuläret nederst på sidan.
Eftersom mjölets vikt ändras beroende av luftfuktigheten, behöver du kanske tillsätta lite extra mjöl i slutet av knådningen.
De flesta av brödrecepten bygger på att du sätter till en fördeg med ungefär halva mjölmängden. Det ger i mitt tycke ett bättre resultat. Om du vill spara tid, så kan du hoppa över den första jäsningen. I så fall behöver ofta mjölmängden justeras något.
Ingas grova bröd
Lussekatter
VR-brödet
Rågbröd i lergryta
Baguetter
Danskt Rågbröd
Rågskorpor
Kaffekavring
Jägargurka
Skånsk leverkorv
Hackekorv
Tillbaka till: Start BoKrister.se ... Kategorin övrigt ... Index över recepten.